Bert van Dijk

Bert van Dijk

Ik ben NOBTRA gecertificeerd mastertrainer interactiekunde, schrijver en opleider van trainers. Ik werkte ruim 10 jaar als trainer/adviseur bij Schouten & Nelissen, verzorgde in die tijd trainingen voor een groot aantal bedrijven en professionals in binnen- en buitenland en leidde er trainers op.

Sinds 2007 ben ik zelfstandig opleider en schrijver. Mijn focus ligt op de interactie tussen mensen in bedrijven. Op basis van de Roos van Leary ontwikkelde ik een visie op de relatie tussen denken, voelen en (de neiging tot) handelen, uitgewerkt in mijn boek Begin bij jezelf. Van mijn basiswerk Beïnvloed anderen, begin bij jezelf zijn meer dan 70.000 exemplaren verkocht, en het is vertaald in het Engels en Chinees.

Ik richtte in 2007 de Leary Academy op en van daaruit leidde ik internationaal honderden professionals op in de interactiekunde, een tak van de praktische psychologie die ik mede vorm heb gegeven.

In 2009 richtte ik de NOBTRA op, een belangenorganisatie voor trainers. In mijn visie is trainen een volwaardig beroep, waar je in opgeleid moet worden. Te veel goedbedoelende professionals wierpen zich in het verleden op als trainer, zonder dat ze daarvoor een gedegen basis hadden gelegd. De NOBTRA heeft tot doel het beroep de professionele status te geven die het verdient. Bij YNtraining meewerken aan de Permanente Educatie van trainers is mij dus op het lijf geschreven.
Meer informatie: www.bertvandijk.eu