Trainen met eindeloze PowerPoints…

Herken je dat….bijeenkomsten waarbij er een presentatie vanaf een PowerPoint wordt gegeven of er geen inbreng van de groep wordt gevraagd en dus de aandacht snel weg is. Allemaal bedoeld met de juiste intenties, maar waar de betrokkenheid, passie en energie snel onder het nulpunt zakt.

Wat je juist wel wil bereiken met je groepen is dat mensen interactief mee doen en waar mensen hun mening durven en mogen uiten. Een plek waar er energie ontstaat en jij als trainer samen met de groep aan het werk bent in plaats van veel te zenden.

Dit kan anders en ook jij kan het. Want met de vormen van Liberating Structures biedt dit een goede oplossing voor dit veelvoorkomende probleem.

Liberating Structures

Liberating Structures is een verzameling simpele, maar subtiele werkvormen (micro-structures), waarmee je betrokkenheid, innovatie en participatie kan vergroten bij het werken met groepen, ongeacht de grootte. Liberating Structures maken optimaal gebruik van de collectieve intelligentie van de groep om zo kennis te delen en creativiteit te stimuleren. Zo wordt iedereen betrokken; of je nu van nature introvert bent of extravert, iedereen wordt gehoord om zo het beste resultaat te creëren. Maak je trainingen en bijeenkomsten interactief en fun met deze structuren.

Thema

Vakontwikkeling

Trainingsduur

3 dagdelen

Trainingsvorm

Fysiek op locatie

Contacturen totaal

11 uur

Zelfstudie-uren + voorbereidingsuren voor aanvang training

Voorbereiding: 1 uur
Zelfstudie: 1 uur

Doelgroep

Trainers en facilitators

Groepsgrootte

Minimaal 6, maximaal 20

Instroomniveau

MBO/HBO

Lesrooster 2020/2021

Rooster startdatum 7 september 2021

DatumSoortTijdstip
7 sept2 dagdelen fysiek9.30 – 17.00 uur
22 sept1 dagdeel fysiek9.30 – 13.00 uur

Locatie

BCN Utrecht
Daltonlaan 100
3584 BJ Utrecht

Inclusief gratis koffie/thee/water en luncharrangement

Gratis parkeergelegenheid

Trainingsprijs

€ 650,00 BTW vrij

Aantal PE-punten

30

Verplichte literatuur

N.v.t.

Afsluitingswijze/toetsing

Eindopdracht
Als afsluiting van de training verzorgen alle deelnemers een eigen Liberating Structure voor de rest van de groep. Gedurende deze eindopdracht voorziet de trainer met de rest van de groep de deelnemer van feedback en wordt zijn of haar trainingsonderdeel geëvalueerd.

Uitreiking

Certificaat

Lesprogramma

Tijdens de eerste dag duiken we in de wereld van Liberating Structures.

Je leert de juiste uitnodigingen formuleren en alle stappen te zetten die nodig zijn om de verschillende structures toe te kunnen passen. Het mooie aan deze vormen is dat je ze in veel verschillende situaties kunt gebruiken en dat is wat we tijdens deze trainingsdag gaan doen. Namelijk veel oefenen, doen en ervaringen uitwisselen met een set van verschillende structures.

In de tijd tussen dag één en dagdeel 2 zit een huiswerkopdracht. Je gaat namelijk één structure zelf begeleiden. Jouw bevindingen en leerwensen hieruit behandelen we in de tweede training.

Lesopzet

Interactief programma met een tussentijdse thuiswerkopdracht en eindopdracht.

Curriculum training

Onderwerpen

  • Wat zijn Liberating Structures en hoe kan ik ze als trainer gebruiken?
  • Wanneer zet je welke structure in met welk doel?
  • We gaan op zoek naar wat er met mensen gebeurd wanneer ze nieuwe dingen in een groep moeten uitproberen
  • We vullen, legen en stoffen je toolbelt met verschillende werkvormen op en uit.
  • Als trainer ga je zelf oefenen met het faciliteren van Liberating Structures
  • En onderzoeken we de toepasbaarheid op je eigen praktijksituatie

 

Leerdoelen

  • Jij kunt zelf Liberating Structures inzetten
  • Je leert het effect van de verschillende structures
  • Je kunt een programma interactief en effectief opzetten Voor zowel online- als offline trainingen

 

Eindresultaat

Als trainer leer je zelf de structuren in te zetten en deze te vertalen naar jouw eigen praktijk

Soraya Rooijackers

Soraya-RooijakkerMijn naam is Soraya en ik zet me met veel enthousiasme in voor de persoonlijke ontwikkeling van anderen.

Mijn passie is om mensen inzicht te geven in hun eigen gedrag. Met als doel om mensen te inspireren en organisaties verder te helpen. Dat doe ik door vonkjes aan te wakkeren, waardoor mensen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie in beweging komen.

De reden waarom ik voor YNtraining een PE- training verzorg is omdat het trainen van trainers hetgeen is wat mij enorm aantrekt en ik het één van de mooiste thema’s vind om met mensen aan de slag te zijn.

‘Trainer met vakinhoudelijke kennis op het gebied van gedrag, communicatie, gastvrijheid, persoonlijke ontwikkeling, teamvorming, emotionele intelligentie en wenbaarheid. Iemand die op een inspirerende manier kennis en vaardigheden over weet te brengen. Een combinatie van een interactieve trainingsstijl gebracht met humor en vertaalbaar naar de dagelijkse praktijk’

www.moosstrainingen.nl

Inschrijfformulier Trainen met structuren