Leren doen veel mensen het beste door te ervaren. Door lichaamsbeweging als middel in te zetten voor gedragsverandering komt het natuurlijke gedrag van de deelnemer snel naar de oppervlakte en kan vervolgens worden veranderd. Mariska van der Poel, oprichtster van de SPAT Academy, heeft in het kernteam van SPAT samengewerkt met Fabio D’Agata aan de (door)ontwikkeling van de SPAT methode; een methode voor intelligent bewegen, waarbij je beweging in je training gericht in kunt zetten. Niet alleen voor variatie of om de energie hoog te houden, maar ook om expliciet mentale- en sociaal-emotionele vaardigheden te trainen – als groep en binnen een groep. In deze training leer je dit te integreren in jouw groepstraining, ongeacht het onderwerp!

Veilig trainen
Wij vinden elke vorm van veiligheid ten aanzien van de deelnemers belangrijk. Wij volgen de regels van de Overheid en de adviezen van het RIVM m.b.t. corona. Mocht fysieke training nog niet mogelijk zijn, organiseren we een online variant.

Mariska van der Poel

Thema

Trainersvaardigheden

Trainingsduur

4 dagdelen  + 1 uur telefonische coaching

Trainingsvorm

Fysieke lessen op locatie

Contacturen totaal

17 uur

Zelfstudie-uren + voorbereidingsuren voor aanvang training

4 uur

Doelgroep

Alle trainers die met groepen werken en beweging in willen zetten. Beginnende en ervaren trainers

Groepsgrootte

Minimaal 6, maximaal 12

Instroomniveau

HBO

Lesrooster 2021

Rooster startdatum  22 oktober 2021

DatumSoortTijdstip
22 oktober2 dagdelen fysiek9.30 – 17.30 uur
29 oktober2 dagdelen fysiek9.30 – 17.30 uur

Locatie

BCN, Utrecht

Inclusief gratis koffie/thee/water en luncharrangement
Gratis parkeergelegenheid

Trainingsprijs

€ 1.050,00 BTW vrij inclusief literatuurboek en werkboek

Aantal PE-punten

40

Verplichte literatuur

Literatuurboek ‘Intelligent bewegen’ van auteur Fabio D’Agata

Afsluitingswijze/toetsing

Eindopdracht
Tijdens de tweede trainingsdag, ontwerpen en begeleiden deelnemers een bewegingsoefening voor een groep – gericht op een specifiek mentaal of sociaal-emotioneel onderwerp.

Uitreiking

Certificaat met Certificering: ‘SPAT methode Intelligent bewegen in je groepstraining’

Lesprogramma

Uiteraard is deze training (inter)actief! We gaan aan de slag met de theorie, de toepassing en de docent/trainer geeft jullie voorbeelden mee binnen verschillende veelvoorkomende thema’s in de trainingswereld.

Je leest je in vóór de start van de training, waardoor we tijdens de praktijkdagen weinig  tijd aan het zenden van theorie hoeven te besteden en we gelijk aan de slag kunnen met vragen, voorbeelden, toepassen, feedback krijgen daarop en leren van en met elkaar.

Je krijgt een thuiswerkopdracht, een  eindopdracht en een aantal weken na de praktijkdagen heb je een telefonische coaching op je leerproces.

Lesopzet

Interactieve tweedaagse training met literatuur en achtergrondinformatie, evenals thuiswerkopdracht, een eindopdracht en coaching na afloop van de training

Curriculum training

Onderwerpen

 • De kracht van beweging
 • Connectie tussen lichaam en geest
 • Verschillende typen vaardigheden
 • Groepsdoelen
 • De ontwikkeldriehoek
 • Het ontwerpen van een bewegingsoefening met een concreet trainingseffect

Leerdoelen

 • Het gericht inzetten van beweging binnen een groepstraining
 • Het ontwerpen van passende bewegingsvormen
 • Het optimaal benutten van inzichten uit bewegingsvormen
 • Het werken met beweging binnen veel voorkomende thema’s

Eindresultaten

 • Je kent de basis van de relatie tussen beweging en gedragsverandering
 • Je hebt ervaring opgedaan met het ontwerpen en benutten van bewegingsoefeningen in een groepstraining
 • Je hebt concrete voorbeelden en werkvormen voor bewegingsoefeningen binnen veel voorkomende trainingsonderwerpen
 • Je hebt twee leuke dagen gehad met feedback voor jou als trainer

Mariska van der Poel

Mariska van der PoelIk geloof dat iedereen die dat graag wil in staat is om een verandering te bereiken. Je kunt jezelf hierbij helpen door je hele lijf erbij te betrekken, want alles staat nu eenmaal in verbinding.

Als trainer, facilitator en trainingsacteur heb ik in het bedrijfsleven veel ervaring opgedaan met gedragsverandering voor en binnen groepen en dit heb ik kunnen versterken en verdiepen in mijn opleiding tot professioneel trainer. In een later stadium ben ik me verder gaan verdiepen in de psychologie door middel van verschillende opleidingen; een hele waardevolle aanvulling op de basis die ik legde tijdens mijn opleidingen tot trainer, coach en trainingsacteur. Ook leer ik nog steeds veel in mijn rollen als trainer binnen de (jeugd)GGZ en bij de opdrachtgevers waarvoor ik in de zakelijke dienstverlening actief ben.

Graag geef ik mijn kennis en ervaring door middels de SPAT methode aan andere trainers in het vak, zodat we samen groepen meer in beweging kunnen laten komen, letterlijk en figuurlijk! Mooi om dit bij YNtraining te doen, samen met andere ervaren trainers met verschillende specialismen.

Inschrijfformulier Intelligent bewegen in je groepstraining