Ervaring uit de praktijk

Betrap jij jezelf erop dat je, terwijl je een training of een workshop volgt, meer bezig bent met hoe deze gegeven wordt, dan met wat jij en je medecursisten aan het leren zijn? Ik moet je eerlijk bekennen dat mij dat wel overkomen is. Op zo’n moment ben ik veel minder bezig met de inhoud van de opleiding en meer met welke werkvormen er worden gebruikt, hoe ze worden uitgelegd, hoe de powerpoint eruitziet, noem maar op. Is het een trainer die mij weet te raken, dan is dat natuurlijk hartstikke positief. Maar andersom, betekent het voor mij een slechte leerervaring en kan ik vaak niet terug vertellen waar de training over ging.

De trainers-spark

Herken jij je in bovenstaande? Dan heb je in elk geval al één eigenschap die wij verstaan onder de heuse ‘trainers-spark’. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt wel gevraagd om mensen die goed zijn in het overbrengen van hun kennis en ervaring, en dan liever niet kortdurend, maar met impact! Zodat er daadwerkelijk gesproken kan worden van leren en ontwikkelen. We hebben nog 4 eigenschappen voor je, die wel eens zouden kunnen verraden hoe passend het trainersvak is voor jou. Lees gauw verder welke ‘spark’ wij hebben gezien bij de meeste trainers en waarom wij denken dat wanneer je 1 of meerdere van onderstaande punten herkent, je serieus zou mogen overwegen om het trainersvak te gaan leren.

Heb-jij-de-trainers-spark-YNtraining

Herken jezelf als trainer met deze 4 eigenschappen

  1. Na een dag vol interactie met mensen, heb jij nog meer dan genoeg energie om thuis ook in geuren en kleuren uit de doeken te doen wat je allemaal hebt meegemaakt. Omgaan met mensen, kijken naar gedrag van mensen, je loopt er niet op leeg, je krijgt er energie van.
  2. Als een plannetje een beetje anders loopt dan jij had bedacht, ben jij niet meteen in paniek. Je weet namelijk dat wanneer je met groepen mensen werkt, situaties kunnen veranderen. Deze zekere mate van onvoorspelbaarheid is voor jou geen enkel probleem. Je ziet het zelfs als een kans om iets te leren. En het spreekt de ondernemer in jou aan!
  3. Jij geniet zichtbaar van de groei van anderen, want je gelooft dat het delen van je kennis altijd van meerwaarde is, nu of later. Je bent daarom graag bezig met het bouwen aan vertrouwen in eigen kunnen van de mensen om je heen. 
  4. Hoe mensen leren en hoe je de aandacht van mensen kun vasthouden intrigeert je mateloos. Je wilt niets liever dan handen en voeten geven aan jouw wens om anderen te inspireren en te motiveren. 

Herken jij je in bovenstaande? Dan heb jij echt dé spark voor het trainerschap!

Wordt de beste trainersversie van jezelf…

Neem Gratis en vrijblijvend telefonisch contact met ons op. Of vul ons contactformulier in en dan nemen we binnen 24 uur contact op met jou.