Hans HofstedeIk ben Hans Hofstede, 58 jaar getrouwd en vader van 2 geweldige kinderen die inmiddels samenwonen en hun eigen leven leiden.

Momenteel is naast een aantal vrijwillige bestuursfuncties mijn betaalde functie Directeur Bestuurder van Jachthaven en Camping de Domp, te Sneek. Een prachtige stadscamping met 600 open en overdekte ligplaatsen voor schepen van 7 tot 22 meter.

Ik houd van projecten, momenteel ligt er in een loods een reddingssloep van 35 jaar oud die casco gesloopt wordt om vervolgens weer helemaal opnieuw op te bouwen. We hopen daar deze zomer nog mee te kunnen varen op de Friese wateren. En naast de wielrenfiets in de schuur staat een Honda motorfiets die ik heb omgebouwd tot een Naked Bike. Die te koop staat, om ruimte te maken voor een volgend project.
Dat terug brengen naar de essentie en weer opbouwen zie je ook terug in mijn werk. Bij bedrijven in zwaar weer of in start-up omgevingen floreer ik. Alle neuzen dezelfde richting of raison d’ etre van een bedrijf, daar begint alles mee.

Inmiddels ben ik bij een aantal bedrijven betrokken geweest in de opbouw of herstelfase. Ik heb 12 jaar een trainingsbureau gehad, gericht op communicatieve commerciële vaardigheden en motiverend communiceren voor managers. Als trainer heb ik veel in de keuken mogen kijken van MKB-bedrijven. Na 12 jaar trainen heb ik de praktijk weer opgezocht. In een omgeving waar het management een uitdaging heeft ben ik op mijn best. Zo ben ik ook bij de Jachthaven terecht gekomen. En heb ik inmiddels weer wat tijd omhanden voor nieuwe dingen….

En toch, het opleiden van mensen, het bewust maken van gedrag en de effecten van dat gedrag op anderen, blijft een werkveld dat intrigeert en inspireert. Om dan als lid van de adviescommissie van YNtraining een bijdrage te mogen leveren aan een kwalitatieve trainersopleiding is een eer die ik graag op mij neem.