Erik-Sauer_Topprestaties bereiken met teams die bestaan uit vakmensen. Daar ligt mijn passie. Waar de teamleden vakinhoudelijk allemaal kundig en professioneel zijn, voeg ik graag ontwikkeling in effectief gedrag toe.

Met ruim 30 jaar ervaring bij de Koninklijke Marine in operationele teams aan boord van onze schepen heb ik als onderdeel van deze teams gemerkt dat de prestaties altijd nog iets efficiënter en zelfs veiliger kunnen.

In 2015 heb ik me bij de Koninklijke Marine bij laten scholen tot NOBTRA gecertificeerde trainer en heb ik me meer gericht op het trainen van jonge officieren en onderofficieren. Ook gaf ik trainingen aan jonge matrozen en leerlingen van de MBO opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa).

Daarnaast begeleid ik operationele vakmensen om hun vakkennis op een didactisch verantwoorde wijze over te brengen op de Nederlands Belgische Operationele School in Den Helder.
In februari 2020 heb ik besloten om ook buiten de deur van de Marine trainingen te gaan geven en heb ik mijn eigen trainingsbureau opgericht.

De sterke punten uit mijn eigen groepsrol zijn het waarborgen van een goede harmonie binnen een groep, mensgerichtheid en teamgeest. Ik hou van actieve werkvormen en het gebruik van casuïstiek.
Door het inzetten van je effectieve gedrag en interactie binnen een groep, leer je teams begeleiden naar een top prestatie!

Door me te verbinden met YNtraining middels een PE-gecertificeerde training ben ik in staat mijn expertise te delen en mijn bijdrage te leveren aan de professionaliteit van (NOBTRA) trainers.